Endise vähihaigla peidetud pärl

Endise vähihaigla peidetud pärl

Töö aeg: 2023

Hoone tüüp: Korter

Tellija: Sõbra Kinnisvara OÜ

Ajaloolise Tartu vähihaigla ruumidesse Vallikraavi 10 rajatud korterite hulgast on antud külaliskorter kõige uhkem, sest siin asub hoone põnev seinamaaling. Algselt suureks saaliks rajatud esindusruum on kandnud ka restorani funktsiooni. Hoone viimistlusuuringute käigus leiti otsaseina maaling tahveldise alt. Seinamaalingul on kujutatud olulisi Tartu linna sümboleid. Heino Heinoja 60-ndate meistritöö läbis restaureerimise Heli Tuksami tudengite poolt. Villaare OÜ ehitusfirma juhtimisel hoolikalt läbi viidud viimistlustööd lasevad osa saada toreda ruumi endisaegsest suursugususest. Tellija sooviks oli rajada siia külaliskorter, seega pidime siia mahutama ka pesuruumid, köögi ja magamisala. Soovisime säilitada seinapannood tervikuna, hea lahenduse sellele andis meie kolleeg Ursula Sõber. Tõime kogu olmeploki seinast eemale, nüüd jäävad köök, garderoob kui ka pesuruum magamisala alla. Trepp viib poolkorrusele, kus paikneb voodi. Ka osutus sellise ruumi elektrivarustuse kohandamine uute funktsioonidega parajaks pähkliks. Osavad elektrikud paigaldasid meie näpunäidetel lakke suured rosettvalgustid, samuti veeti endiste pistikute asukohtadesse uus kaabeldus. Varjatud pistikupesad on süvistatud kardinate taha jäävatesse seinapaneelidesse. Erilised kardinapuud restaureeriti ja katkised osad taastoodeti ajalooliste eeskujul.

Põrandakatted: parkett ja magamisala LVT Lincona Konsult AS
Valgustid: Moodne Valgustus AS, Hector Light
Aknakatted ja ruumitekstiilid: Blinder OÜ
Eritellimusmööbel: Saloni Büroomööbli AS
Mööbel: Common OÜ
Sisustustooted: Home4You, Mileedi AS, Gardest OÜ
Ehitaja: Villaare OÜ


0