Tartu ülikooli Maailma keelte ja kultuuride kolledž

Tartu ülikooli Maailma keelte ja kultuuride kolledž

Töö aeg: 2022

Hoone tüüp: Avalikud ruumid

Tellija: Tartu Ülikool

Vanalinna muinsuskaitsealal asuv Tartu ülikooli Maailma keelte ja kultuuride kolledži õppehoone sisearhitektuurne projekt sai alguse uutest kehtestatud tehno-nõuetest, hoone kaasajastamise vajadusest ning ajaga on ka maja funktsioon teisenenud. Mõningast ümberplaneerimist vajasid õpperuumid ja hoonesisene logistika. Lõime ja avasime tudengite tarbeks välisterrassid.
Maja siselahenduste projekteerimisel oli eesmärk säilitada ja esile tõsta 1990. aastate iseloomu peegeldav algne materjali ja värvikasutus. Valitud tooted on pika eluea ja kõrge kvaliteediga, sobilikud avaliku kasutusega hoonesse ja vastupidavad suurele mehaanilisele koormusele.
Säilitatud on algupärased detailid: spoonitud seinapaneelid, treppide piirded ja trepid. Tänu endiste materjalide autentsele taastamisele on õnnestunud hoida ajastutruud õhustikku.

Ehitaja: Tartu Ehitus AS
Põrandakatted: Lincona Konsult AS
Keraamilised plaadid: Floorin AS
Aknakatted: Avaeksperdid OÜ
Mööbel: Saloni büroomööbli AS, Viigardi OÜ
Valgustus: Moodne Valgustus AS, Glamox AS


0